Inleiding

Schrijfangst, ook wel bekend als de gevreesde “writer’s block”, is een onderwerp dat zowel beginnende als ervaren schrijvers wereldwijd bezighoudt. Het is een emotionele toestand die op een bepaald moment in de schrijversreis kan optreden, of je nu schrijft als professional of als enthousiaste hobbyist. Het is die verlammende angst die zich manifesteert wanneer je naar een leeg vel papier staart of een leeg computerscherm en je jezelf afvraagt: “Wat moet ik in vredesnaam opschrijven?”

In deze masterclass zullen we een diepgaande verkenning maken van schrijfangst in al zijn complexiteit. We zullen de wortels van dit ongemak blootleggen, de gevolgen ervan analyseren en de verschillende strategieën bespreken die je als schrijver kunt inzetten om deze angst te overwinnen. Daarnaast zullen we een duik nemen in de psychologie achter schrijfangst, en begrijpen hoe deze angst zowel beginnende als doorgewinterde schrijvers kan beïnvloeden.

Schrijfangst is een universele ervaring, en deze masterclass is bedoeld om het te demystificeren, de taboes te doorbreken en jou te voorzien van inzichten en hulpmiddelen om deze uitdaging aan te gaan. Het is tijd om de writer’s block te ontrafelen en te begrijpen hoe we onze creatieve geest kunnen bevrijden. We zullen beginnen door de diepere oorzaken van schrijfangst te verkennen.