DE NADELEN VAN WERKEN ONDER JE EIGEN NAAM

  1. Werken onder je eigen naam kan amateuristisch overkomen. Helaas wordt werken onder eigen naam soms geassocieerd met onervarenheid en gebrek aan professionaliteit. En helaas is het in werkelijkheid zo dat er een grote groep startende ondernemers is met weinig ervaring in bedrijfsvoering en van huis uit beginnen onder hun eigen naam. 

  2. Werken onder je eigen naam kan te persoonlijk zijn. Het is jouw voor- en achternaam die overal in elke marketingcampagne en elke communicatie voorop staat. De grenzen tussen werk en privé zijn al vaag als je voor jezelf werkt, werken onder je eigen naam kan deze grens compleet uitwissen. 

  3. In sommige gevallen groeit een eenmanszaak uit tot een succesvol bedrijf. Dat is fantastisch, want een een bedrijf dat goed loopt is geld waard. Maar stel nu dat je begonnen bent als zelfstandige omdat je de vrijheid en flexibiliteit wilde van een eenmanszaak. En stel je nu eens voor dat jouw onderneming uitgroeit tot een succesvolle onderneming met vier mensen in dienst. Je bent er 60 uur per week mee bezig en houdt vier man aan het werk. Prachtig, maar wat als het je te veel wordt en je er mee wilt stoppen of je onderneming wil doorverkopen. Je kan je mensen ontslaan en de deur achter je dicht trekken. Of, je verkoopt de hele boel en je bedrijf loopt voort met een nieuwe eigenaar, je houdt vier man van de straat en je krijgt als bonus een flink bedrag mee in de overdracht. In zo’n geval is een bedrijf onder je eigen naam helemaal geen handige keuze. Het bedrijf is niet meer van jou en je hebt er niets meer mee te maken. Maar het gaat wel verder onder jouw naam, de bedrijfsnaam waaronder alle klanten je kennen.