De twee beste manieren om je diensten aan te bieden Copy

Er zijn twee manieren waarop je je diensten kunt aanbieden, namelijk als maatwerk of als vaststaand pakket. Deze twee manieren kun je vervolgens verder uitwerken in weer verschillende vormen. We laten het je hier zien.

Wat is het verschil tussen maatwerk en werken met vaststaande pakketten?

Je diensten aanbieden als maatwerk betekent dat je voor en samen met elke ondernemer keer op keer opnieuw beslist welke werkzaamheden je de ondernemer uit handen neemt.

Voorbeeld:
Een ondernemer wil graag meer zichtbaarheid creu00ebren op social media en vraagt jou om dit te organiseren en te onderhouden. Jij beslist dan wat er moet gebeuren, hoe je dit gaat aanpakken en hoeveel tijd dit je gaat kosten. Persoonlijk maatwerk dus.

Je diensten aanbieden als pakket betekent dat je zelf zo goed als kant-en-klare pakketten ontwikkelt waar een ondernemer vervolgens voor kan kiezen.

Voorbeeld:
Een ondernemer wil graag meer zichtbaarheid creu00ebren op social media en vraagt jou om dit te organiseren en te onderhouden. Jij laat hem weten dat je vier pakketten aanbiedt voor social media beheer en dat de ondernemer zelf kan kiezen welk pakket hij op dit moment nodig heeft.

Misschien vind je het nog lastig om te bedenken hoe je het aanpakt om maatwerk te leveren, maar je kunt je vast een beeld vormen van wat maatwerk betekent. We kunnen ons echter goed voorstellen dat dat anders is bij het vormen van pakketten. Want waar hebben we het precies over als we pakketten zeggen? Daarom delen we eerst enkele voorbeelden met je voor pakketten, zodat je precies weet waar we het over hebben. Vervolgens gaan we verder in op de mogelijkheden van maatwerk.

De vier voorbeelden die volgen zijn gebaseerd op de hypothetische situatie dat jij als virtual assistant een ondernemer ondersteuning biedt voor social media beheer.