De vrijheid van een ondernemer Copy

Je leven inrichten in alle vrijheid, gevormd door je eigen wensen en behoeften, is iets waar je tegenwoordig veel over leest. Dat is niet gek, want het is relatief nieuw om zelf te beslissen waar je werkt en wanneer je werkt, en zeker met wie je werkt. Het klinkt misschien zelfs te goed om waar te zijn.

We kennen allemaal de uitdrukking ‘als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook’.

Gelukkig hoeft dat in dit geval helemaal niet zo te zijn. We durven zelfs zo ver te gaan om te zeggen dat bijna alles wat je wilt te realiseren valt. We zullen je niet vertellen dat het eenvoudig is en ook niet dat je nooit meer dingen hoeft te doen die je niet leuk vindt, integendeel zelfs. Maar de meeste scenario’s zijn niet onmogelijk en er zijn maar twee dingen die je moet doen om ze waar te maken: ervoor kiezen en ervoor werken.

Als ondernemer heb je enorm veel vrijheid. Voor de meeste mensen is het zo dat juist die vrijheid de voornaamste reden is om u00fcberhaupt te gaan ondernemen. Het hele idee van zelf je regels bepalen, je grenzen aangeven en vormgeven hoe je dagen eruit zien is gewoon heel aantrekkelijk. Toch is het vrij lastig dit te realiseren. Hoe komt dat? Omdat je gewend bent dingen op een bepaalde manier te doen en iets daadwerkelijk veranderen is voor de meeste mensen gewoon moeilijk. Het vraagt veel van je.

Nou blijkt uit onderzoek elke keer weer dat veranderen het meest haalbaar is als je intrinsiek gemotiveerd bent, weet waarom je iets wilt en weet hoe je het moet bereiken. Oftewel, wat niet werkt is je handelen veranderen om aan de verwachting van anderen te kunnen voldoen of in het geval van je eigen onderneming maar hopen dat je succesvol wordt.

Jij bent nu zelf de baas. Jij bent de ondernemer, jij gaat je eigen bedrijf vormgeven. Nu moet je zelf uit gaan zoeken wat jij wilt, los van alle verwachtingen van anderen en los van wat u2018hoortu2019 en u2018moetu2019.

Je hebt al veel nagedacht en van alles op papier gezet. Daar gaan we mee verder. We gaan meer en meer inzoomen op alle mogelijkheden die er zijn en welke keuzes je kunt maken om je eigen virtual assistant onderneming zo goed mogelijk te laten aansluiten bij wie jij bent en wat jij nodig hebt.

We zullen een paar persoonlijke voorbeelden met je delen van Thamara zelf, uit de tijd dat zij zelf nog werkte als virtual assistant. Thamara had een aantal regels opgesteld voor haarzelf en haar onderneming en we delen ze met je om je een idee te geven van de keuzes die je kunt maken en de regels die je voor jezelf kunt vaststellen.