E-mail introductie

E-mail is zonder twijfel de belangrijkste online tool die je tot je beschikking hebt en de tool die je waarschijnlijk het allermeest zal gebruiken. E-mail gebruik je om te communiceren; met je klanten, je collega’s en potentiële klanten. 

Het is een van de weinige tools die niet veel uitleg nodig heeft, maar e-mail zakelijk gebruiken doe je vaak toch op een andere manier dan je persoonlijke e-mail. En daar hebben we meteen het eerste wat je moet weten. Als je in business bent wil je een apart e-mailadres hebben dat je puur gebruikt voor alles wat met je business te maken heeft. Business en privé gescheiden dus. Dat is super fijn, want het houdt alles overzichtelijk en je kan het wegleggen als je niet aan het werk bent. Zo blijft vrije tijd ook echt vrije tijd.

Er bestaan ontzettend veel verschillende e-mailproviders, maar de virtual assistants lijken het er unaniem over eens dat er eigenlijk maar twee serieuze opties zijn. Twee opties die professioneel zijn en alles doen wat je nodig hebt. Ik ga je natuurlijk vertellen welke deze twee opties zijn en ik zal je vertellen wat mijn persoonlijke favoriet is. 

Zoals altijd ben je natuurlijk vrij te gebruiken wat je wil, ook als dat een e-mailprovider is die niet binnen deze twee opties valt. De keus is aan jou.