Er zijn 2 verschillende soorten VA’s

Misschien weet je al heel goed welk soort werk je zou willen doen als VA, maar misschien ook nog helemaal niet. Misschien gaan er door bovenstaande voorbeelden wel weer wat nieuwe lichtjes branden. Om je op weg te helpen kun je bij jezelf nagaan welk van de twee types VA je denkt te zijn: een uitvoerend VA of een ontwikkelend VA?

  1. Een uitvoerend VA is iemand die het prettig vindt om duidelijk afgebakende opdrachten te krijgen en krijgt er een kick van om vervolgens alles tot in de puntjes uit te voeren. Je werkt dan ook graag samen met ondernemers die goed weten wat ze willen en die met jou willen samenwerken omdat je altijd fantastisch resultaat levert.
  2. Een ontwikkelend VA is iemand die het te gek vindt om mee te denken en een plan te ontwikkelen wanneer de ondernemer zelf niet goed weet hoe hij of zij iets moet aanpakken of er gewoonweg de tijd niet voor heeft/wilt maken. Je werkt dan ook graag samen met ietwat chaotische of hartstikke drukke ondernemers die graag met jou samenwerken omdat je meedenkt en orde brengt in de onderneming.

Let op: deze types zijn natuurlijk niet absoluut, je kunt van beiden een beetje willen. Maar het is goed om erover na te denken, het helpt je te definiëren wat je leuk vindt om te doen.

Met de opdracht van vandaag ga je onderzoeken hoe je leven als VA eruit zou zien als alle dagen en weken precies zo zouden verlopen zoals jij het het liefste hebt om productief te zijn en energiek en aanwezig. Om ruimte te hebben voor je werk, de mensen die je liefhebt en je hobby’s.

En wil je een real life kijkje achter de schermen van een virtual assistant?

Lees dan hier de verschillende interviews die we hebben afgenomen met een paar van de meest succesvolle, leuke en meest inspirerende VA’s.