Even eerlijk, dit moet je ook weten

We kunnen ons voorstellen dat dit hemels klinkt voor je, maar we zullen je geen bullshit verkopen en willen je dus ook laten weten dat er een downside is aan locatie-onafhankelijk werken en het runnen van een onderneming in je ééntje. Want ondanks dat we helemaal pro eigen regels zijn en lang leve de lol is het gewoon bloody hard werken als eigen baas. Waar je op kantoor om 17:00 de deur uit kan lopen, gaat je eigen business 24/7 door. Als je niet achter je computer zit dan maakt je hoofd nog steeds overuren; ‘Oh shit, ik moet dat nog doen’, ‘Te gek idee, dat moet ik meteen opschrijven’, ‘Neeeeeeeeeee, waarom gebeurt dat nou weer? Nu moet ik het oplossen’.

Daarnaast moet je van heel veel vakgebieden wat af weten. Nou vinden virtual assistants dat meestal juist leuk, maar als je computer ineens kuren heeft sta je soms te vloeken dat de techy boy die op kantoor aan het eind van de gang zat er niet voor je is om je te helpen. Je kan je ook behoorlijk geïsoleerd en alleen voelen. Je maakt lange dagen thuis en werkt knetterhard, soms kom je dagen niet eens buiten en zie je niemand. En als je iemand spreekt dan snappen ze niet waar je het over hebt als je zegt dat je zo druk bent, en online tool dit en dat, want ‘jij zit toch de hele dag in je pyjama lekker te internetten’?

En dan de uitdagingen die werken buiten de deur voor je in petto heeft. Denk je lekker gesetteld te zijn in een koffietentje en klaar voor je Skype-call, begint er een baby te krijsen of loopt er net een groep hard pratende tieners naar binnen, waardoor de persoon aan de andere kant van je computer je amper kan verstaan (en andersom).

Of als je wel de wereld rondreist met je laptop onder je arm zal je keer op keer op zoek moeten naar accommodatie, een prettige werkplek en snel internet (het is namelijk niet waar dat je ‘tegenwoordig echt overal ter wereld fantastisch internet hebt’). Truth must be spoken, het is vermoeiend en tijdrovend. Tijd die je spendeert aan zoeken en dus niet met dolfijnen zwemt, met je boek in een duinpan ligt of sexy aan je latte macchiato zit te nippen.

Well, you get the point. Het runnen van je eigen virtual assistant onderneming is behoorlijk fantastisch, maar het is niet de hemel.