Facebook: zo gebruik je deze methode

Op Facebook zijn groepen de plek bij uitstek om contact te leggen met de juiste mensen voor jou.

  1. Zoek 3 tot 5 voor jou relevante Facebookgroepen uit en wordt lid.

  2. Van deze 3 tot 5 groepen minimaal 1 waar je online collega’s in samenkomen. Het is gangbaar om werk aan collega’s door te geven als je er zelf niet aan toekomt, je een aanvraag hebt wat niet binnen je expertise valt of je tijdelijke vervanging zoekt. Voor vitual assistants is VA Lab zo’n groep. Voor boekhouders, web designers, bloggers en elk ander vak zijn er ook groepen.

  3. Lees als allereerste de groepsregels goed door en onthou ze of maak het je eigen ze steeds opnieuw te lezen. Uit respect voor de groepsmanager, je mede-leden en jezelf hou je je aan de regels. Twijfel je of iets wel of niet is toegestaan in de groep? Stuur dan eerst de groepsmanager of moderator een bericht en vraag het.

  4. Geef aan dat je van alle nieuwe berichten notificaties wilt ontvangen (zie afbeelding hieronder). Elk geplaatst bericht door een ander is een mogelijkheid voor jou tot online zichtbaarheid. Elk bericht is een kans om je kennis te delen, om je naam voorbij te laten komen en om in gesprek te raken. En er zijn continu vragen of vacatures waarbij het ook nog eens loont om de eerste te zijn die reageert.

  5. Neem actief deel. Like en reageer op zoveel mogelijk berichten.

  6. Weet je het antwoord op iemands vraag niet? Google de vraag en kijk of je binnen 2 minuten het antwoord vindt. Zo kun je veel mensen helpen en vergroot je je eigen kennis snel. 

  7. Realiseer je dat een Facebookgroep veel meer is dan een plek voor vraag en antwoord alleen. Het is een netwerkbijeenkomst die elke dag plaatsvindt en waar je in je pyiama naartoe kunt.

Zo zet je het ontvangen van alle notificaties aan.