Gebruik goede zoekopdrachten

Woorden woorden woorden…

Hou het simpel

Typ niet ‘waar is het dichtstbijzijnde politiebureau?’, maar typ ‘dichtstbijzijnde politiebureau’. Google weet waar jij bent (je kunt je locatie helemaal onderaan een zoekopdracht checken en eventueel wijzigen), dus weet ook waar het voor jou dichtstbijzijnde politiebureau is. Maak je niet druk om de spelling of om hoofdletters. Hoofdletters zijn niet nodig en Google’s eigen spellingcontrole gebruikt automatisch de meest gebruikte spelling van de ingetypte woorden.

Voeg je koptekst hier toe

Als je iets op een specifieke locatie zoekt, zet die plaats dan in je zoekopdracht. Bijvoorbeeld ‘kapper amsterdam’.

Voeg je koptekst hier toe

Probeer bij je zoekopdracht woorden te gebruiken die waarschijnlijk gebruikt worden op de site waar je terecht wilt komen. Gebruik bijvoorbeeld ‘hoofdpijn’ in plaats van ‘ik heb pijn in mijn hoofd’. Als je iets zoekt maar het antwoord niet kunt vinden helpt het dus om je vraag met andere woorden te stellen.

Voeg je koptekst hier toe

Soms geeft de simpelste zoekopdracht niet de gewenste zoekresultaten. Probeer dan beetje bij beetje zoektermen toe te voegen. Bijvoorbeeld ‘sollicitatiegesprek’ (eerste zoekopdracht), ‘sollicitatiegesprek voorbereiden’ (tweede zoekopdracht), ‘sollicitatiegesprek voorbereiden werknemer’ (derde zoekopdracht). De zoekopdracht wordt zo geleidelijk verfijnd, zodat je minder, maar gerichtere zoekresultaten krijgt.