Je hebt een enorme keuzevrijheid

Zoals je na bovenstaande misschien wel begrijpt is er op deze vraag geen eenduidig antwoord te geven, maar er zijn veel zaken die voor elke virtual assistant gelden ongeacht de daadwerkelijke werkzaamheden die je doet en vanaf welke locatie je werkt. Met behulp van de opdrachten vandaag en de rest van de workshop zal het beeld van wat een VA doet en hoe het leven van een VA eruit ziet steeds helderder worden voor je. Nu geef ik je hieronder eerst globaal een overzicht aan de hand van steekwoorden:

Vrijheid
Je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je bent vrij om al je eigen keuzes te maken en je dagen in te vullen op een manier die past bij jou. En je bent vrij om zelf te kiezen met welke mensen je werkt, met welk werk je ze helpt en vanaf welke locatie je dat doet. 

Flexibel
Je hebt de flexibiliteit om je eigen regels te negeren en je keuzes te veranderen en de flexibiliteit om je dagindeling om te gooien wanneer dat nodig is (of wanneer de zon schijnt en je liever op een terras zit en je daar ook gewoon tijd voor hebt). 

Tijden
Je kunt vaste werktijden hanteren, maar het hoeft niet. Of je nou van ‘s ochtends 05:00 tot ‘s middags 14:00 wilt werken of onregelmatige uren verspreid over de dag, het is allemaal mogelijk.  

Baas
Je bent je eigen baas. Je hebt geen werkgever meer, dat ben je zelf. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het aantrekken van werk en de uitvoer ervan. Elke keuze die gemaakt moet worden, groot en klein, maak jij. 

Zelfontwikkeling
Je ondersteunt drukke ondernemers maar je bent zelf ook een drukke zelfstandig ondernemer. Naast het werk dat je voor anderen doet moet je ook werken voor jezelf. Aan jezelf als zelfstandig ondernemer en aan je eigen onderneming. 

Ondernemers
Als VA werk je nooit voor maar één iemand. Je werkt dus altijd samen met meerdere ondernemers tegelijkertijd. 

Projectmanagement
Voor welke werkzaamheden je ook kiest, je zal altijd verschillende projecten moeten managen en deadlines beheren. Die van jezelf én de verschillende projecten van de verschillende mensen voor wie je werkt. Daar ben je dagelijks mee bezig.

Online
Als VA werk je 100% online. Alles wat je doet voor iemand kun je online realiseren en met elkaar afspreken op locatie is niet nodig voor de samenwerking (wel leuk, maar dus niet nodig). 

Locatie-onafhankelijk
Je bent niet gebonden aan een vaste plek om je werk te kunnen doen. Alles, maar dan ook echt alles, is opgeslagen in the cloud en op je laptop. Zolang je die bij je hebt en je toegang hebt tot internet kun je werken. 

Zoals je ziet zijn er een aantal vaste gegevens en is er daarnaast vooral enorm veel vrijheid. Het is aan jou om te kiezen wat je wel en niet wilt en hoe je dit gaat vormgeven. Tijdens deze workshop zet je je eerste stappen daarin.