Linkedin: zo gebruik je deze methode

Op LinkedIn kun je door te zoeken op beroep, content of gedeelde connecties relevante contacten opdoen.

  1. Zorg dat je profiel up to date is en volledig ingericht. Je hoeft niet alles te noemen wat je ooit hebt gedaan. Focus je op die dingen die relevant zijn voor jou nu en interessant voor de mensen die je wilt aantrekken.

  2. Alles wat je noemt in de kopregel van je LinkedIn profiel is zoekbaar. Om gevonden te worden door anderen helpt het dus om dit te optimaliseren, net zoals je dat voor je website zou doen. Dus, welke woorden gebruiken mensen als ze iemand zoeken met jouw vaardigheden? Gebruik ze.

  3. Leer jezelf aan dat elke keer als je een connectieverzoek ontvangt je je LinkedIn inbox checkt om te kijken of iemand je ook een persoonlijk bericht heeft gestuurd. Als je dit niet zelfstandig checkt mis je dit namelijk snel. Zonde.

  4. Schrijf regelmatig een aanbeveling voor iemand waar je ooit mee hebt samengewerkt of waar je online veel van hebt geleerd (zoals de ondernemers die je graag volgt en bewondert). Door vrijblijvend te geven aan anderen werk je aan fijne relaties die op de lange termijn vruchtbaar zijn.

  5. Reageer op berichten die je op je tijdlijn voorbij ziet komen.

  6. Zie je veel reacties op een bericht dat jij ook interessant vindt en dat raakvlakken heeft met jouw werk? Bekijk de profielen van iedereen die een reactie achterlaat, stuur een verzoek tot connectie en ga het gesprek aan.

  7. Gebruik de zoekbalk linksboven. Daar kun je zoeken op o.a. personen, bedrijven en content. Experimenteer met voor jouw relevante zoektermen. Wie en wat kom je tegen? Maak connecties, reageer en ga het gesprek aan. Zo kun je snel je netwerk vergroten en een goed inzicht krijgen in wat mensen, jouw potentiƫle klanten, nodig hebben.