Locatie-onafhankelijkheid Copy

Als virtual assistant ben je locatie-onafhankelijk. Een tegenwoordig populaire term, vooral in combinatie met reizen. Locatie-onafhankelijkheid gaat alleen helemaal niet per definitie over reizen, ook al wordt dat vaak wel zo gebracht. Wat betekent het dus? En vooral, wat betekent het voor jou?

Locatie-onafhankelijk zijn betekent dat je niet afhankelijk bent van een vaste locatie. Woon- en werklocatie zijn de twee meest vaststaande factoren voor iedereen en locatie-onafhankelijkheid ontstaat wanneer je u00e9u00e9n of zelfs beide van deze factoren flexibel maakt. Als je een vaste baan hebt, maar geen vaste woning en dus continu op een andere plek woont terwijl je wel meerdere dagen per week naar je vaste werklocatie gaat, dan ben je locatie-onafhankelijk met betrekking tot je woonsituatie.

Heb je wel een vaste woonplek, maar geen vaste baan waarbij je meerdere dagen per week op een bepaalde locatie wordt verwacht om je werk te kunnen doen, dan ben je locatie onafhankelijk met betrekking tot werk.

En als je geen vaste woonlocatie heb en geen vaste werklocatie, dan ben je echt volledig locatie-onafhankelijk.

Als virtual assistant ben je per definitie locatie-onafhankelijk met betrekking tot werk en heb je de mogelijkheid om locatie-onafhankelijk te zijn met betrekking tot je woonsituatie.

Als virtual assistant kun je je werk doen vanaf verschillende locaties en het maakt niet uit of dat dan op een kantoor is, aan de keukentafel, in een koffietentje, de bieb of vanaf een tropisch eiland. Het is aan jou om in te vullen op wat voor manier je gebruik maakt van je mogelijkheid tot volledige locatie-onafhankelijkheid.

Je hebt al gezien dat er verschillende situaties mogelijk zijn en zo kun je dus volledig je eigen situatie creu00ebren. Om als virtual assistant echt te kunnen werken waar je maar wilt moet je waarschijnlijk best wat veranderen en anders gaan werken. Om volledig locatie-onafhankelijk van werk te kunnen zijn is het noodzakelijk om echt 100% in de cloud te werken. Online dus. Toch doet niet elke virtual assistant dit. Vaak omdat het gemakkelijk is dingen hetzelfde te houden. In de praktijk zijn veel virtual assistants helemaal niet zo 100% onafhankelijk van hun locatie, wat ze meteen niet meer volledig u2018virtualu2019 maakt. Tijdens Plan B. gaan we er natuurlijk wel helemaal voor om 100% in de cloud te werken. Aan jou hoe ver je uiteindelijk wilt gaan.

Een voorwaarde van locatie-onafhankelijk kunnen werken is dat je complete onderneming, alles wat je nodig hebt om je bedrijf draaiende te houden, beschikbaar is vanaf een laptop. Je moet je laptop kunnen dichtklappen en onder je arm mee kunnen nemen naar een andere locatie. Van de keukentafel naar de bank of van het ene land naar het andere. Als je het daar vervolgens weer kunt openklappen en direct verder kunt werken, dan ben je locatie-onafhankelijk. Op het moment dat jij een mooi kantoor aan huis hebt, met een grote computer en mappen met een papieren boekhouding ben je niet meer locatie-onafhankelijk. De kans is groot dat je gewend bent om naast de dingen die je digitaal doet ook nog veel met papier te werken. Als dat voor jou het geval is dan zal je je bekende gebruiken moeten veranderen en een manier van werken moeten ontwikkelen die volledig online plaatsvindt.

Dit betekent niet dat je nooit meer met pen en papier kunt werken. Bij Blueberry Dynamic gebruiken we zelf ook pen en papier voor verschillende doeleinden, zoals brainstormsessies en om ideeu00ebn uit te werken. Schrijven met pen en papier heeft nou eenmaal een andere werking op ons brein dan als wanneer je hetzelfde zou doen op een computer. Je pen-en-papier-gebruik moet echter compleet los staan van je gehele bedrijfsvoering. De dingen die je met pen en papier doet moet je na afloop kunnen inscannen of digitaal uitwerken en vervolgens weggooien. Het is niet voor opslag. Als virtual assistant en locatie-onafhankelijke werker moet alles wat je doet en nodig hebt in je laptop zitten. Of beter nog, online opgeslagen zijn in the cloud. Zolang je beschikking hebt over een computer en internet, heb je toegang tot al je documenten, ook vanaf een andere computer dan die van jezelf. Online kun je inloggen in al je systemen.

Voordat we gaan ontdekken hoe je dit doet hebben we nog u00e9u00e9n kritische opmerking te maken, om eerlijk en realistisch te blijven. Echt onafhankelijk van je locatie ben je nooit, omdat je altijd internet nodig hebt om te kunnen werken. Dat betekent dat je afhankelijk bent van een internetverbinding en daardoor dus beperkt bent in de locaties waar je kunt werken. De mogelijkheden zijn nog steeds groot en de hele wereld is je speeltuin, maar het betekent dat de definitie van locatie-onafhankelijkheid voor virtual assistants niet geheel klopt.