Maak je dromen over vrijheid daadwerkelijk onderdeel van je leven Copy

Jij bent de baas en dat betekent dat je zelf mag gaan vormgeven hoe je ideale onderneming eruit ziet. Hoe zien je dagen eruit? Je weken, maanden en jaren? Wat doe je wel en wat niet? Waar werk je? Wanneer werk je? Met wie werk je? Er zijn enorm veel vragen die je kunt beantwoorden om helder voor ogen te krijgen hoe je ideale onderneming eruit ziet. Vandaag ga je een poging wagen om hier vorm aan te geven. We zeggen expres ‘een poging’, omdat het allemaal niet direct in beton gegoten hoeft te worden. Aanpassen kan, mag en zal gebeuren. Nu ga je spelen met de mogelijkheden.

Eerder heb je nagedacht over wat vrijheid voor jou betekent. In deze opdracht ga je dit concreet in kaart brengen. Bij de komende opdracht vragen we je om wederom helemaal los te gaan. Stel dat niemand kijkt en alles mogelijk is, hoe zouden je onderneming en je leven (die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden) er dan uit zien? Je dagen? Een maand? Een jaar? We dagen je uit om groots te denken en om eventuele verplichtingen die je hebt, zoals een hypotheek, het huishouden en je parttime baan bijvoorbeeld, links te laten liggen. Ze bestaan niet. Het enige dat op dit moment geldt zijn jij en je wensen.

Je gaat brainstormen over hoe je onderneming en je leven eruit ziet als het voldoet aan je ideaalplaatje. Dit zijn nu nog algemene ideeu00ebn, waar denk je aan? Zou je graag elke dag om 16:00 stoppen met werken zodat je uitgebreid kunt koken? Drie ochtenden per week van 09:00 tot 10:00 baantjes trekken in het zwembad? In december standaard drie weken vrij? Over al deze dingen moet je nu al nadenken. Je succes als VA en als zzpu2019er wordt voor een groot deel bepaald door strategie. Door keuzes te maken, vooraf. Want als je het je laat overkomen lukt niets je. Als het straks december is bijvoorbeeld ben je druk en heb je geen tijd om vrij te nemen. Maar als je het nu al weet kun je je er in oktober vast op voorbereiden.