Nooit meer twijfelen: het meest effectieve hulpmiddel op je weg naar succes Copy

Als je alle voorgaande lessen en opdrachten hebt gedaan heb je veel zelfonderzoek gedaan en beetje bij beetje begint er zich een beeld te vormen van hoe je leven als virtual assistant eruit kan zien. We hebben al een paar keer gezegd dat dingen kunnen, mogen en zullen veranderen. Dat betekent echter niet dat je dus maar moet afwachten wat er allemaal gaat gebeuren. Weten waarom is de rode draad van alles waar je nu aan werkt, het maakt het verschil tussen hopen dat je succesvol wordt en gericht werken aan je succes. Daarom ga je vandaag een paar keuzes maken. Je gaat kiezen voor succes.

Om dit te doen delen we u00e9u00e9n van onze favoriete hulpmiddelen met je. We hebben het over de keuzepiramide, een simpel concept dat vreselijk effectief is gebleken. We horen vaak van mensen wat een verschil de keuzepiramide voor ze heeft gemaakt.

Het zit namelijk zo. Als je iets voor ogen hebt, zoals het opzetten van je eigen virtual assistant onderneming, dan ben je daar waarschijnlijk erg enthousiast over. Op zo’n moment is het vaak verleidelijk om al het leuks dat op je af komt aan te grijpen, omdat je overal een mogelijkheid in ziet of een leerzame les. Nou kan dat natuurlijk heel waardevol zijn, maar regelmatig draagt het er ook aan bij dat je compleet van je pad afdwaalt. Dat hoeft op zich geen punt te zijn natuurlijk, een pad is namelijk zelden recht. Maar als je ambieert om bij punt B aan te komen dan kan het soms vermoeiend zijn om dat via C, F, Y en Z te doen. De keuzepiramide helpt je om zonder omwegen bij punt B aan te komen en dus je doel te bereiken.

De keuzepiramide is niets anders dan een persoonlijk en praktisch hulpmiddel dat je er af en toe bij kunt pakken als je keuzes moet maken. Meestal gebeurt dit op het moment dat er een nieuw idee, project of uitnodiging op je pad komt waar je erg enthousiast over bent. Met behulp van de keuzepiramide kun je bepalen of ‘het nieuwe enthousiaste plan’ je zo snel mogelijk bij B brengt, via een grote omweg of helemaal niet.

Telkens als er iets nieuws op je pad komt dus haal je de piramide erbij. In die piramide heb je voor jezelf vragen opgesteld en elke vraag die je hebt opgeschreven moet je met een volmondige ‘JA’ kunnen beantwoorden zodra je je nieuwe idee ernaast legt. Als dat zo is dan kun je het nieuwe project met beiden handen aanpakken. Beantwoord je niet alles met ja? Dan ga je het project niet aan. Dat lijkt soms lastig, maar uiteindelijk valt dat meestal mee. Je zult namelijk zien dat er vervolgens iets anders op je pad komt dat veel beter bij je past.

Bij Blueberry Dynamic zijn we nogal eigenwijs en daarom hebben wij onze keuzepiramide lange tijd boven de computer gehangen, zo konden we er niet omheen. Want als je een doel voor ogen hebt, als je de keuze hebt gemaakt om iets echt, echt, echt te gaan doen, dan pak je alles aan wat je daarbij kan helpen. Je wilt koste wat het kost je doel bereiken.

Regelmatig checken we of onze piramide nog accuraat en relevant is. Soms moet je er namelijk aan schaven of een hele nieuwe piramide maken. En dat is prima, de ontwikkeling van je onderneming is natuurlijk hartstikke dynamisch.