Opdracht 2 – Gebruik waar je je aan stoort

Je hebt interesse in social media omdat je het leuk vindt en er de voordelen van inziet, vermoeden we zo. Social media zijn een fantastisch en bijzonder middel, maar eerlijk is eerlijk, niet alles is altijd leuk. Hoe ervaar jij dat? Het loont om hier even bij stil te staan, om je persoonlijke ervaring met de keerzijde van social media de ruimte te geven en te benoemen. Want ook hier kunnen we iets moois mee uiteindelijk.

In deze opdracht ga je de vraag ‘Wat ik vervelend vindt aan social media is…’ beantwoorden. Omdat dit een best wel pittige vraag is ga je vrij schrijven. Oldskool, met pen en papier. Op die manier komt er vaak van alles naar boven drijven.

De bedoeling is dat je 10 minuten lang schrijft zonder je hand van het papier te halen. Je schrijft dus zonder te stoppen. Schrijf alles op waar je aan denkt. Kun je even niets verzinnen? Dan schrijf je op ‘ik kan nu even niets verzinnen’, desnoods 10 keer. Daarna ontstaan er vanzelf weer andere gedachten, trust us. Het is op dit moment totaal irrelevant of het een onsamenhangend verhaal is of dat je het ineens hebt over de koolmeesjes in de tuin van de buurman. Blijf schrijven.

  1. Pak een pen en papier, en een timer (er zit er zeer waarschijnlijk één op je telefoon en anders doet de kookwekker het ook prima, of je doet het online).
  2. Zet je timer op 10 minuten.
  3. Begin te schrijven. Wat ik vervelend vindt aan social media is….