Waarom zijn zelfstandig ondernemers gelukkiger?

Als zzp’er is het verschil met een baan in loondienst groot. In loondienst moet je altijd aan een pakket van eisen en regels voldoen, als zzp’er heb je de totale vrijheid om te doen wat jij denkt dat goed is voor je bedrijf en voor jezelf.

Vrijheid is de meest genoemde reden waarom mensen voor zichzelf beginnen. Als zelfstandig ondernemer heb je de vrijheid om leuk werk te doen dat je goed kunt en om naar je lichaam te luisteren en burnout te vermijden. Je bent vrij om zonder consequenties een dag vrij te nemen of aan de keukentafel te werken als je kind ziek is of om naar de tandarts te gaan zonder vakantie-uren te hoeven opnemen. Je bent ook vrij om je laptop in te pakken en een weekje vanuit Barcelona te werken of zelfs de hele wereld rond te reizen.

Zelfstandig virtual assistant worden is een kans om vrij te zijn en je leven te leven zoals jij dat wil. 

Vrij zijn is geen luxe, het is daadwerkelijk van levensbelang. Kijk maar om je heen. Kiezen voor vrijheid is de bewuste keuze maken om jezelf als mens zo goed en gezond als je kunt te ontwikkelen. Het is de keuze om de beste versie van jezelf te zijn en je levenskwaliteit te verhogen. Zodra je die keuze maakt zul je ook zien dat er een sneeuwbaleffect ontstaat en jouw positieve keuze de mensen om je heen begint te beïnvloeden. De gevolgen van kiezen voor een vrij leven zijn groot. 

Het verhaal van Fleur

“Ik werkte als managementondersteuner op een groot kantoor, een rol die me op het lijf stond geschreven. De veelzijdigheid van mijn werk vond ik heerlijk en ik durf te zeggen dat ik goed was in wat ik deed. Maar op een gegeven moment was er zoveel dat me tegen begon te staan. Ik wilde meer vrijheid en flexibiliteit en niet continu toestemming hoeven vragen om mijn werk te kunnen doen en om mijn leven te kunnen leiden. Ik vond het spannend om weg te gaan, maar diep vanbinnen wist ik dat de enige manier om meer vrijheid te krijgen in mijn leven was om zelf de touwtjes in handen te nemen. Toen vond ik B. Business. Het doen van deze opleiding is het beste wat ik in lange tijd voor mezelf heb gedaan. 

Ik ben zo blij dat ik nu VA ben. Ik sta met veel meer rust op ‘s ochtends en heb meer tijd om de kids op gang te helpen en ze naar school te brengen. Dit is nu gezellig, niet meer stressvol. Om 9:30 uur begint mijn werkdag en om 14:00 uur stop ik. Dan geniet ik van een momentje met mezelf, voordat ik de kinderen weer ophaal. Ik werk nu 4 dagen van 4 uur, verdien net zoveel als toen ik in loondienst werkte en heb meer tijd voor mezelf en mijn gezin. Ik heb ontzettend leuke klanten en leer zoveel interessante dingen. Door online te werken is er een wereld voor me open gegaan en de vrijheid die deze manier van werken me biedt wil ik echt nooit meer kwijt.”

Wat betekent vrijheid voor jou?

Fleur heeft ervoor gekozen om de vrijheid die ze kreeg toen ze voor zichzelf begon als virtual assistant te gebruiken om minder uren te werken, meer tijd voor haarzelf en haar gezin vrij te maken en een minder stressvol leven te leiden. 

Wat betekent vrijheid voor jou? Welke keuzes zou jij graag maken en wat zou je anders doen als je voor jezelf begint?

Omdat vrijheid voor iedereen wat anders betekent is het essentieel om uit te zoeken wat vrijheid precies is voor jou. Vrijheid voor jezelf definïeren is essentieel om het realiteit te kunnen maken. Het helpt je je stappen te bepalen en een stevig fundament te bouwen waar je in de toekomst met vol vertrouwen op kunt leunen. 

Er bestaat een simpele methode om snel voorbij de oppervlakte te gaan en naar boven te halen waar het echt om draait voor jou. Wat voor leven wil je voor jezelf? Hoe vrij wil je zijn? Je ontdekt het met de volgende opdracht.