Wat is het universele principe van succes? Copy

Aan de basis van goed zelfstandig ondernemerschap ligt een universeel principe. Veel zakelijk leiders en coaches zullen je vertellen dat om succesvol te ondernemen je veel tijd moet investeren en het liefste ook geld. Dat je hard moet werken, moet aanpakken en slim moet zijn. Dit is allemaal waar en we gaan er ook veel meer over leren. Echter, hoe waar dit ook allemaal is, dit is niet het allerbelangrijkste. Het is niet het begin van succes, niet het begin van het starten als zelfstandig ondernemer. Tijd, geld en hard werken volgen nadat je de absolute basis hebt gelegd waarop je u00fcberhaupt kunt bouwen. Want zonder een sterke fundering geen sterke onderneming.

Wil je een succesvolle zzp’er zijn? Dan moet je jezelf goed kennen.

Het belangrijkste van zelfstandig ondernemerschap is weten wie je bent. Weten wat je wel en niet wilt. Weten wat je wel en niet kunt. Het verschil tussen een gemiddelde en een echt goede zelfstandig ondernemer is precies weten waar je goed in bent en waarin niet. Als je dat weet kun je alles uit de kast trekken om je bedrijf te bouwen rondom die dingen waarin je excelleert.

Dat klinkt eenvoudig als we het zo noemen, maar het is zeker niet gemakkelijk. Jezelf goed leren kennen is moeilijk en ernaar handelen ook. Voor de u00e9u00e9n is het makkelijker dan voor de ander en het kan zowel erg leuk en prettig zijn als pijnlijk en confronterend. Het is een ontdekkingstocht waar je al je hele leven mee bezig bent en ook voor altijd mee bezig zult zijn. Maar het hele proces is altijd de moeite waard, je kunt er namelijk niet verkeerd mee gaan. Je leert altijd iets over jezelf en dat helpt je per definitie vooruit.

Je zult merken dat, zeker nu je een nieuw avontuur aangaat als virtual assistant, je het goede verloop ervan zult versnellen als je je eigen kennis en kunde weet te waarderen voor wat het is. De komende tijd ga je jezelf dus heel veel vragen stellen. We delen zo een aantal punten met je die dieper ingaan op het belang van zelfkennis voor een zelfstandig ondernemer. Daarna ga je zelf aan de slag met een intensieve opdracht.