Wat is waarde? Copy

Waarde, wat is dat eigenlijk? Als je de eerdere opdracht hebt gedaan heb je nu je kernwaarden bepaalt. Kernwaarden zijn de dingen die jij belangrijk vindt in je leven en die een maatstaf voor je zijn, een leidraad om te gebruiken als je keuzes maakt. We gaan nu verder met het begrip waarde, maar op een hele andere manier. We gaan kijken naar wat je waard bent.

Wat ben je waard? We kunnen ons voorstellen dat dit een beetje gek klinkt. Moeilijk ook. Want wat betekent het? En hoe bepaal je dit? Kan je dit u00fcberhaupt bepalen? Welke criteria hanteer je? Kan iedereen dezelfde criteria hanteren? En waarom moet je het weten?

We hebben net vastgesteld dat ondernemen gaat over investeren en ontvangen, dat het gaat over tijd en over geld. Over de juiste balans voor jou en over wat jij waardevol vindt.

Als zelfstandig ondernemer ben je van bepaalde waarde. Wat heb jij in huis dat je zo interessant maakt? Voor jezelf u00e9n voor anderen? Jouw waarde is de pijler waarmee je je onderneming kunt opzetten en kunt laten groeien. Jouw waarde is waarmee jij straks andere ondernemers naar je toe trekt, mensen om mee samen te werken.

Tijd en geld is waarde, maar ook je kennis, netwerk en resources zijn dat. Je ervaring en je motivatie ook. Het is allemaal waarde. Jij bent wie je bent en kunt wat je kunt. Wie je bent en wat je kunt is 100% karakteristiek voor jou en de som hiervan is de waarde die jij kunt bieden. Iets wat niemand anders in de wereld ooit kan op de manier zoals jij dat kunt. Dit is precies waarom de u00e9u00e9n met jou wil werken en de ander liever voor een andere virtual assistant kiest. Dat is heel positief. Als jij je waarde duidelijk weet te herkennen en communiceren trek je de juiste mensen aan voor jou.