Wat wordt jouw manier om soepel content creëeren?

We kunnen je niet vertellen welke manier van contentcreatie werkt voor jou, maar we kunnen je wel een paar ideeën geven om uit te proberen:

  • Je kunt een vast moment in de week of maand tijd inplannen om in één keer alle social media berichten te maken die je die periode wilt delen online. Vervolgens kun je ze inplannen. Direct op Facebook bijvoorbeeld of met planning software zoals Buffer.

    Werken op deze manier, in batch, is voor de één erg efficiënt en rustgevend. Je maakt de tijd ervoor vrij in je agenda, je gaat ervoor zitten en vervolgens ben je voor een tijdje klaar en weet je dat je consistent berichten plaatst online. Het begin is soms even lastig, maar als je de flow te pakken hebt knal je het ene na het andere bericht eruit. Als dus blijkt dat dit jouw manier is. 

  •  Je kunt er ook voor kiezen om elke dag 1 bericht te schrijven of vast op maandag, woensdag en vrijdag bijvoorbeeld. Deze kun je dan direct plaatsen online of ook inplannen. Net als op een vast moment tijd vrijmaken om een batch aan berichten te maken kies je er in dit geval voor om elke dag (of de door jou uitgekozen dagen) 1 bericht te schrijven.

    Werken op deze manier ervaart de één als inefficiënt en de ander juist als enorm efficiënt. Maar 1 bericht hoeven bedenken voelt laagdrempeliger en dus veel gemakkelijker. Op elk moment kun je namelijk aanhaken op iets wat je eerder hebt meegemaakt, gelezen, gezien of gehoord. Als dus blijkt dat dit jouw manier is.   

Wat veel mensen fijn vinden werken (maar niet iedereen) is om een database aan te leggen met ideeën. Elke keer als je een idee hebt kun je dit direct in je database zetten. Zo heb je altijd inspiratie om uit te putten als je het even niet meer weet. 

Wat handig is als je dit gebruikt is om elke keer dat je een idee hebt deze zo volledig mogelijk op te schrijven in je database. Als je enkel een sleutelwoord opschrijft zul je vaak zien dat zodra je het er na dagen of weken weer bijpakt je geen idee meer hebt wat je er eigenlijk mee wilde zeggen. 

Blueberry’s persoonlijke favoriet hiervoor is het programma Evernote, maar in principe is alles waar je kunt schrijven een goede plek hiervoor. Want ook hier geldt dat het enige wat werkt de plek is die jij gebruikt. 

En ben je benieuwd naar de beste tijden om berichten te plaatsen op social media? Die vindt je hier.