Zo maak je je idee direct tastbaar en bruikbaar in de praktijk Copy

Om het bepalen van je doelgroep te vereenvoudigen helpt het om je u00e9u00e9n persoon voor te stellen, in plaats van meteen een hele doel ‘groep’. In deze opdracht ga je een gedetailleerde profielschets maken van de voor jou perfecte ondernemer om mee samen te werken als virtual assistant. Wie is deze persoon? Hoe ziet hij of zij eruit? Welke eigenschappen heeft deze ondernemer? Wat is zijn probleem?

  • Stel nu zelf een profiel samen van de ideale ondernemer voor jou, je doelgroep. Gebruik het resultaat van je 10 minuten vrij schrijven uit de vorige opdracht en natuurlijk al je eerdere opgedane inzichten. Het helpt om je voor te stellen dat je een fictief karakter creu00ebert. Vraag jezelf af wie dit karakter is. Hoe ziet hij of zij eruit? Hoe heet hij? Welke karaktereigenschappen heeft hij? Waar is hij goed in? Niet goed? Waar loopt hij continu tegenaan? Wat voor werk doet hij? Wat doet hij in zijn vrije tijd? Werk dit allemaal uit, zo uitgebreid en zo gedetailleerd als je kunt. Als dat is gelukt ga je verder met de rest van de opdracht.
  • Zoek minimaal 5 mensen uit die volgens jou voldoen aan het door jou geschetste profiel. Zoek per persoon een profielfoto op en beschrijf kort wie deze persoon is, zoals in het voorbeeld hierboven. Deze mensen kunnen bekenden van je zijn, maar ook BN’ers of mensen die je volgt op social media.u00a0
  • Voeg alles samen in u00e9u00e9n document en bewaar dit op een toegankelijke plek. Je zult er veel gebruik van gaan maken.