Zo ondersteun je jezelf op de best mogelijke manier Copy

Om jezelf te ondersteunen je dromen waar te maken en je doel te bereiken ga je je eigen keuzepiramide maken. Zo creu00eber je een handig hulpmiddel om elke keer de voor jou juiste keuze te kunnen maken.

Je hebt gezien dat de keuzepiramide maar uit twee delen bestaat; een doel en enkele meetbare vragen. Alleen, het vaststellen van je doel en de bijbehorende vragen is misschien helemaal niet makkelijk. Daarom breken we dit proces op in stappen.

Als voorbeeld bestuderen we Thamara’s eerste keuzepiramide die je in de afbeelding ziet. Haar doel is locatie-onafhankelijk wonen en werken en als zelfstandige geld verdienen met te gekke projecten waar ze elke dag blij van word!

Het zegt niets over het soort werk dat ze wilde doen (dat wist ze toen nog niet), maar de verschillende componenten op zich geven veel houvast. Kijk maar eens:

  • Locatie-onafhankelijk wonen en werken – dat betekent dat ze geen eigen woning heeft en voor werk niet gebonden is aan een vaste locatieu00a0
  • Als zelfstandige geld verdienen – dat betekent dat ze wil ondernemen en dus niet in loondienst wil werkenu00a0
  • Te gekke projecten waar ik elke dag blij van word – dat klinkt vaag voor een ander, maar zelf weet je heel goed wat voor jou een te gek project is en wat niet. Belangrijk is dat het leuk genoeg is om er elke dag met veel plezier aan te werken. Elke dag blij zijn met haar werk was voor Thamara heel belangrijk.

In de volgende opdracht ga je je eigen keuzepiramide maken.